Goedkope energie: mix van mazout en natuur

U investeerde ooit in een mazoutketel. Maar toch voelt u zich nu aangetrokken door groene alternatieven. Goed nieuws: u kunt beide moeiteloos combineren: dé weg naar goedkope energie. Want u verwarmt gewoon op de gratis energie van de zon. En pas als die niet volstaat, schakelt u uw mazoutketel in. Zo daalt uw stookolie-verbruik drastisch, terwijl u toch in alle comfort blijft wonen. Dus: wilt u energie besparen? Vul dan uw mazoutverwarming aan met:

  • zonnepanelen - De buizen in deze panelen zijn gevuld met een vloeistof. Die neemt de warmte óp, en loodst ze via een netwerk van leidingen naar een voorraadvat.
  • warmtepomp - Een elektrische pomp onttrekt natuurlijke warmte aan de omgeving engeeft ze af aan uw woning.

Energie besparen? Niet zó moeilijk!

Energie besparen? Dat is stoppen met ... verspillen! Samen moeten we streven naar een rationeel energieverbruik. Dat is goed voor uw:

  • portemonnee - Verwarmt u efficiënt? Dan moet u uw mazouttank minder vaak laten bijvullen, en dat voelt u op uw energiefactuur.
  • ecologische voetafdruk - Een lager energieverbruik is synoniem met een lagere CO2-uitstoot. Zo draagt u uw steentje bij tot een beter milieu.

De sleutel tot goedkope energie is niet moeilijk te vinden. Met een aantal logische initiatieven komt u al een heel eind op weg. Kies bijvoorbeeld voor een verfijnd verwarmingssysteem met een hoog rendement. Isoleer uw ketel goed: zo gaat er minder warmte verloren. En niet te vergeten ... isoleer uw woning thermisch!

Onderwerpt u uw huis graag aan een energieaudit? Surf dan naar www.energiesnoeiers.be.

Energie besparen kan óók met mazout. Vraag nu meer info aan Bouts nv: we zetten u graag op weg naar goedkope energie.