Huisbrandolie bestellen: met financieel duwtje in de rug

Moest u onlangs nog huisbrandolie bestellen? Dan merkte u het wellicht: de prijzen staan hóóg. Dat kunnen we ook als uw stookolieleverancier niet ontkennen. We merken dat steeds meer mensen het moeilijk krijgen om hun brandstoffactuur te betalen. Maar wist u dat u een tussenkomst van het Verwarmingsfonds mag aanvragen? Als u daarvoor in aanmerking komt, betaalt de vzw uw factuur gedeeltelijk terug. Een initiatief van de overheid, de OCMW's en de petroleumsector.

Tussenkomst van het Verwarmingsfonds: misschien ook voor ú

U maakt kans op een tussenkomst van het Verwarmingsfonds, als u

  • een begrensd inkomen hebt;
  • kampt met een schuldoverlast;
  • recht hebt op een verhoogde verzekeringstegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsverzekering.

Hebt u ervoor gekozen huisbrandolie te bestellen? En wilt u daarvoor graag een tegemoetkoming? Neem dan tot zestig dagen na de mazoutlevering contact op met het OCMW van uw gemeente. Per huishouden en per verwarmingsperiode mag u maximaal 1500 liter brandstof ‘inbrengen'. Het bedrag dat u per liter terugkrijgt, schommelt tussen 14 en 20 cent. De maximale vergoeding bedraagt 300 euro.

Hebt u het financieel moeilijk om huisbrandolie te bestellen? Ontdek dan snel alles over een tussenkomst van het Verwarmingsfonds. Of vraag meer info aan Bouts nv, uw mazoutleverancier.